Meubel en textiel onderhoud

 

 

Onderhoud van houten meubelen

 

Hout is een geliefd materiaal in veel woningen. Of het nu gaat om een eettafel, vitrinekast of dressoir, houten meubels zijn overal te vinden.  En dat is niet verwonderlijk, want hout is sterk en heeft een natuurlijke tijdloze uitstraling.

Om de kwaliteit en schoonheid van je houten meubels te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Hout blijft het mooist wanneer je er een paar keer per jaar aandacht aan besteedt. Het type onderhoudsproduct dat je nodig hebt, hangt af van de houtsoort en de afwerking van jouw meubel.  Wij helpen je graag bij het juiste product.

 

Hier onder kan u enkele van onze tips terugvinden

  • Luchtvochtigheid :

Houd de luchtvochtigheid in huis tussen de 50 en 60% .  Hout is gevoelig voor veranderingen in vochtigheid en kan daardoor gaan “werken” of vervormen.

  • Onderhoud :

Geef je houten meubels minimaal drie keer per jaar een onderhoudsbeurt met een geschikt product, afhankelijk van de houtsoort en afwerking. Dit helpt de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid te behouden.

  • Zonlicht :

Bescherm je houten meubelen tegen direct zonlicht. Langdurige blootstelling kan leiden tot verkleuring en het vervagen van de oorspronkelijke kleur.

  • Onderleggers :

Gebruik altijd onderzetters onder glazen en hete pannen om kringen en warmteplekken op je houten tafel te voorkomen.

  • Propere onderhoudsdoek :

Voor houten meubelen, tafels is het aan te raden om deze te wekelijks te onderhouden met een licht vochtige doek.  Dit voorkomt ophoping van vuil en stof en houdt het oppervlak fris.

 

 

 

Maar er is meer 😉

 

 

Wil jij de komende 5 jaar geen zorgen hebben om jouw nieuwe salon of stoelen?  Sarah mo biedt een All-in service aan.  Met deze bijkomende service heb je 5 jaar service en garantie op jouw nieuwe aankoop.  Dus geen zorgen meer voor vlekken of doorzittingen.

 

 

Vragen over onze onderhoudsproducten of service garantie?  Aarzel niet om uitleg te vragen in een van onze winkels.  Ons team staat klaar om je te adviseren en ervoor te zorgen dat je meubel optimaal beschermt is.